De Groene Visite zoekt vrijwilligers

De Groene Visite is een provinciaal netwerk van vrijwilligers in Overijssel die op bezoek gaan bij dementerende mensen die wonen in een verzorgings- of verpleeghuis.

Wat houdt De Groene Visite in?

De vrijwilligers gaan niet op pad met lege handen. Ze nemen een thematische natuurkoffer mee die gevuld is met ‘natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

Waar is De Groene Visite actief?

De Groene Visite is al actief in vijf regio’s in Overijssel en zal binnenkort ook starten in de regio Hof van Twente/Zuid-oost Twente en Deventer e.o.Bent u geïnteresseerd en woonachtig in de omgeving van Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente of Deventer? Neem dan contact met ons op.

Vaardigheden & Interesses

  • U heeft affiniteit met (dementerende) ouderen en hun belevingswereld.
  • U bent geïnteresseerd in de natuur en vind het leuk u hierin te verdiepen.
  • U bent bereid een basistraining natuur, zorg en gesprektechnieken te volgen.

Tijdsbeslag en ondersteuning Tijdsinvestering

Tijdsbeslag en tijdsinvestering zijn te delen naar eigen behoefte, variërend van 1 tot 4 keer per maand.

Training

U krijgt twee trainingen over natuur en dementie en u ontvangt een handboek met instructies en tips.

Meer informatie / interesse

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rienke Vedders – Dekker, Zorgbelang Overijssel 074-2500155, r.vedders@belangenorganisatiesoverijssel.nl of met Anne-Floor Zuurbier, Natuur en Milieu Overijssel, 0384250960

www.belangenorganisatiesoverijssel.nl