Fysio Almelo cursus valpreventie in de Schelf

Dit voorjaar wil Fysio Almelo graag starten met een training valpreventie in wijkcentrum De Schelf. Per jaar belanden in Nederland ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij en dat kan veel minder. Er is een speciale training ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek in Nijmegen onder de naam ‘Vallen verleden tijd’.

De deelnemers worden ingedeeld in kleine groepen van 6 tot 8 deelnemers waarbij een 10 wekelijkse cursus start van 1,5 uur per keer. Tijdens de cursus komen een hindernisbaan, valtrainingen, en sport en spel aan bod. In de hindernisbaan ervaart u uitdagingen uit het dagelijkse leven, zoals traplopen, hellinglopen, losliggende stoeptegels, draaien in een kleine ruimte en iets van een hoge plank pakken.

Tijdens de valtraining  leert u wanneer  u uit balans raakt hoe u kan vallen en kan opstaan, het hoofd beschermen en op een veilige manier rollen. Daarnaast zullen er sport en spel activiteiten plaatsvinden waarbij u leert bewegen in een drukke omgeving.  Ook kan het programma individueel worden doorlopen naarmate de mindere belastbaarheid van de deelnemer. De fysio- en ergotherapeuten van Fysio Almelo in MC De Kolk zijn hiervoor speciaal opgeleid.
Vergoeding: Sommige zorgverzekeraars vergoeden één valpreventie cursus. Dit bespreken we tijdens de intake met u vooraf aan de cursus.

Voor meer info kunt u langs komen bij een van onze locaties of telefonisch contact opnemen via 0546-702088. Fysiotherapeut Marjon Stegeman en Ergotherapeut Babet Wolthuis. Babet Wolthuis zal woensdag 1 februari ook aanwezig zijn bij de inloop van Ontmoetingsplein55plus.

Foto: eerste groep deelnemers sluiten valpreventie cursus af met diploma.