• VOOR SENIOREN
    EN DOOR SENIOREN

WELKOM OP ONTMOETINGSPLEIN55PLUS ALMELO
– stimuleert ontmoetingen tussen 55-plussers,
– brengt vragen van ouderen en het aanbod van organisaties en senioren samen
– bouwt een netwerk op van senioren die iets voor ouderen kunnen/willen betekenen.
Ontmoetingsplein55plus is gestart in de Schelfhorst.

ACTIVITEITENOVERZICHT
In de Schelfhorst worden veel activiteiten georganiseerd. Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle activiteiten.

VRAAG & AANBOD
Enkele voorbeelden:

REISGENOOT (V) GEZOCHT

Dame zoekt vrouwelijke reisgenoot van rond de 70 jaar, die het leuk vindt, om samen in september 2015 twee weken naar een All.Incl. hotel in Turkije te gaan. Mevrouw is hier al vaak geweest, het is erg goed bevallen en wil graag met iemand samen gaan.

JEU DE BOULES

Een aantal 55-plussers wil graag met elkaar Jeu de Boules spelen. Doet u mee? We horen het graag.

SAMEN MUZIEK MAKEN

Een vrouw speelt viool en zou graag met anderen samen muziek maken. Ze houdt van Joodse muziek en licht klassiek.

HOUDEN EN INRICHTEN VAN EEN AQUARIUM

Een man wil anderen graag plezier geven in het houden van een aquarium. Hij biedt zijn hulp aan bij het houden en inrichten van een aquarium.

Gebruik digitale fotocamera

Iemand wil graag geholpen worden bij het gebruik van de digitale fotocamera, door samen foto’s te gaan maken.

Reparatie van boeken

Een man repareert graag boeken. Hij voorziet ze van een nieuwe omslag en bindt ze in. Wie kan hij daarmee helpen?

Uitleen van boeken

Een 55-plusser heeft veel boeken en leent deze uit. Thrillers, detectives en spannende Engelse boeken.

Voorlezen

Een paar mensen houden van lezen en zouden graag anderen voorlezen

Gesprekgroepje

Wij zijn een gespreksgroepje gestart, gewoon bij ons thuis, met thema’s als zingeving, ouder worden e.d. Zin om mee te doen? Laat het ons weten!

Praten over eigen geschreven boeken

Een vrouw schrijft graag boeken en zou het leuk vinden om met anderen daarover te praten.

Diavoorstellingen over steden en landen

Een man vindt het leuk om diavoorstellingen te geven over steden en landen.

Hulp bij bridgen

Een 55-plusser biedt aan om anderen te leren bridgen.

Tuinieren als hobby

Een vrouw zoekt iemand die ook tuinieren als hobby heeft en haar af en toe wil helpen bij het onderhoud van haar tuin.

Line dance

Een vrouw zou graag een line-dance groep willen voor 60-plussers in de Schelfhorst. Ook iets voor u?

Ballroom dansen

Een vrouw zou graag met anderen gaan ballroom dansen in een dansgelegenheid voor alleen gaanden.

Vertrouwd maken met digitale fotocamera

Er wordt hulp gezocht bij het vertrouwd raken met de digitale fotocamera.

Boswandelingen organiseren

Een enthousiaste wandelaar biedt aan om (langere) boswandelingen te organiseren.

Bezoeken steden en dorpen

Een 55-plusser lijkt het leuk om met een groepje steden en dorpen te bezoeken. Waarbij een ieder zich van tevoren heeft verdiept in de geschiedenis, omgeving en bewoners.

Hulp snoeien bomen

Iemand zoekt hulp bij het snoeien van bomen.

Kookgroepje

Het idee is binnengekomen om met een groepje samen te koken of om de beurt te koken en samen te eten. Samen koken en eten is veel gezelliger dan alleen.

Hulp bij de computer

Een man van 91 jaar zoekt iemand die het leuk vindt om hem wegwijs te maken op de computer en gezellig wat te praten.

Creatief zijn voor een goed doel

Een vrouw van rond de 60 zou graag met anderen regelmatig samen willen knutselen en/of handwerken voor een goed doel.

Hulp bij iPad

Een vrijwilligster biedt zich aan om ouderen thuis te helpen met het gebruik van een iPad.

Een levensverhaal op papier

Een 55-plusser biedt aan om met ouderen in gesprek te gaan over hun leven en hun levensverhaal op papier vast te leggen. Ze heeft dit eerder gedaan en dit werd zowel door de ouderen als hun (klein)kinderen erg gewaardeerd.

ACTUEEL IN DE WIJK

1, 8, 15, 22, 29 mei | BOWLS, de sport voor jong & oud.

Naast het beoefenen van sport tot op hoge leeftijd is ook de gezelligheid onderling een reden om nog rond je 65e aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Wij nodigen dan ook graag deze leeftijd categorie uit om eens naar deze sport te komen kijken. Wij spelen op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur in het Sportpark (zwembad) aan de Sluiskade NZ 126 in Almelo. Op dinsdag spelen wij hier onze thuiswedstrijden van 14.00 – 16.00 uur. Kom eens kennismaken met deze mooie sport. U bent van harte welkom! Het is mogelijk om een aantal weken gratis mee te spelen om te kijken of u het een leuke sport en vindt.

5, 12, 19, 26 mei | Huiskamer

In wijkcentrum “De Schelf” is iedere dinsdagochtend een huiskamer voor senioren. U kunt elkaar wekelijks ontmoeten voor een kop koffie en een gesprek. De invulling van deze ochtend hangt verder af van de wensen en ideeën van de deelnemers. De huiskamer is iedere dinsdag van 10.00 tot 12.15 uur. Kosten zijn € 3,- per keer, dit is inclusief koffie, thee, fris en materiaalgebruik. Aanmelden kan bij Anneke Löwik tel. 47 37 47 of Mirjam van Baalen tel. 06 – 53 45 71 32.

5 mei | Nationale bevrijdingsdag

Tijdens de Nationale Bevrijdingsdag op 5 mei 2015 vinden er een aantal verschillende activiteiten plaats in Almelo.

Bevrijdingsvuur
Om 10.15 uur wordt het Bevrijdingsvuur uit Wageningen vanaf station De Riet binnengebracht door wielrenners van ATV Ruiten Drie, onder begeleiding van de Nederlandse Veteranen Motorrijders.

Om 10.30 uur is de aankomst bij het Bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein. Hier houdt de burgemeester een toespraak, vervolgens wordt het bevrijdingsvuur ontstoken en zijn er kransleggingen bij het Bevrijdingsmonument.

Canada
In Almelo zijn van 2 tot 10 mei Canadese veteranen en een Canadese band (Kincardine Scottisch Pipe Band).

weer een inspirerende belevenis om naar uit te kijken en nog lang na te genieten.

6 mei | Inloop Ontmoetingsplein55plus

Iedere eerste woensdag van de maand is Ontmoetingsplein55plus aanwezig in wijkcentrum de Schelf. We nodigen 55-plussers uit de Schelfhorst en andere geïnteresseerden uit om met ons en elkaar kennis te maken. Tijdens de inloop zal al tal van contacten ontstaan. 55-plussers die samen gaan wandelen, fietsen, musea bezoeken of naar het theater gaan. Ook individuele contacten komen tot stand, zoals samen koffie drinken, samen ergens gaan eten en de een die de ander helpt met de computer.

U bent 6 mei tussen 9.30 en 11.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee in de centrale ontmoetingsruimte van wijkcentrum De Schelf. Kom gerust langs. U bent tot niets verplicht. We hopen u te ontmoeten. Voor informatie kunt u contact opnemen met  Ferrie Vlaar t 06-45749091 of Alwin van Es t 867725, of via info@ontmoetingsplein55plus

7 mei | Wandeling

Op donderdag 7 mei gaat een groep met elkaar op pad. Al wandelend zal gids Els Janse bijzonderheden laten zien en beleven.  De wandeling duurt ongeveer 2 uur en start om 10.00 uur Zenderensestraat 16, 7625 TE Zenderen. Als je vanuit Almelo Zenderen doorrijdt, ga je bij de rotonde linksaf. Na de kerk en het klooster(links) ligt aan de rechterkant een parkeerterreintje met een TIP (toeristisch informatie punt). Neem eventueel wat eten en drinken mee.  Voor informatie Hetty Reuver, tel. 866336.

9 mei | Fietsgroep

Iedere tweede zaterdag van de maand fietst een groep enthousiaste 55-plussers vanaf de Schelf. Op zaterdag 9 mei staat de volgende fietstocht gepland. Ze starten om 13.30 uur vanaf het parkeerplaats bij Wijkcentrum de Schelf, aan de Stins. De tocht is ongeveer 35 km. Onderweg wordt met elkaar koffie gedronken. Mocht u zin hebben fiets gerust vrijblijvend mee! De route is dit keer ook geschikt voor de scootmobiel. U kunt zich aanmelden bij Andrea Postmus, tel. 754600 of Frits van Unen, tel. 867204.

14 mei | Handwerkcafe

Ook een passie voor handwerken? Borduren, haken, breien en andere handwerken.

Elke 2e donderdagochtend van de maand, tussen 9.30 – 12 uur, komen we bij elkaar in het wijkcentrum in de Schelfhorst om gezamenlijk van de hobby te genieten, ideeën op te doen, ervaringen te delen, kortom om met plezier je hobby te delen.

Voor een bijdrage in de kosten vragen we € 3,00, hiervoor krijg je ook 2x een kop koffie of thee. Informatie: Anneke Löwik 0546-473747 of Joke Warringa 0546-866446

23 mei | CEstudiantina Ensemble

Het Casa de la Trova is van oudsher dé ontmoetingsplaats voor muzikanten en muziekliefhebbers in Santiago de Cuba. Hier ontwikkelde zich de Cubaanse volksmuziek, de son, die later de wereld veroverde door o.a. de Buena Vista Social Club. Het Estudiantina Ensemble gaat terug naar de roots: ontroerende bolero’s, statige danzónes en swingende sones. Als één van de laatste ter wereld speelt het 8-koppige orkest in een authentieke bezetting met o.a. timpaní (Franse barok-pauken) en twee tres-gitaren. Na diverse succesvolle tournees door Europa, het Verre Oosten en natuurlijk Cuba wordt dit jaar voor het eerst een groot aantal Nederlandse theaters aangedaan. Op het programma: een avond overweldigend mooie en swingende muziek!

Theater Hof 88 Almelo, 23 mei  20.15 uur. Prijs €28,00.

Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan mee met Stichting Vier het Leven! Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen. Geniet met een klein gezelschap van een heerlijke middag of avond uit! U wordt opgehaald en weer thuisgebracht door een vrijwilliger. U kunt zich aanmelden bij Stichting Vier het Leven, tel. 035 – 52 45 156 of info@4hetleven.nl. Via Stichting Vier het Leven is de prijs voor dit concert €28,00. Dit is inclusief entree, vervoer, begeleiding en consumptie

24 juli | Museumplus bus

Uitstapje voor ouderen met de Museumplusbus

 Het ouderenwerk van Scoop is dit jaar weer ingeloot voor de Museumplusbus!

Dit jaar gaat de bus naar het Cobramuseum in Amstelveen!

De Museumplusbus is bedoeld voor ouderen vanaf 70 jaar die zelf niet in staat zijn om een museum te bezoeken. Het uitstapje vindt plaats op vrijdag 24 juli a.s.

S’ochtends wordt u vanaf een verzamelpunt opgepikt door de bus en rond 17.30 bent u weer in Almelo. Rollators en rolstoelen kunnen (beperkt) mee. Er gaan begeleiders mee die u helpen met in- en uitstappen en in het museum. Aan dit uitje zijn geen kosten verbonden, er wordt wel een bijdrage gevraagd voor de gezamenlijke lunch in het museum.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze gezellige dag meldt u dan aan bij het centrale telefoonnummer van Scoop. Tel: 544100

Er kunnen een beperkt aantal mensen mee, vol is vol!

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met

Rosetta Accardi, ouderenconsulent Scoop tel:06-23 92 90 35.

Heeft u een vraag of wilt u andere 55-plussers ergens mee helpen? Laat het ons weten.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

“Door het Ontmoetingsplein kom ik nu weer wat vaker onder de mensen en mijn computer is nu ook goed geinstalleerd.”

Henk (73)

“Heerlijk dat mijn tuin er weer netjes bij ligt. Elk weekend wordt ik nu geholpen met de dingen in de tuin die ik zelf niet kan. Erg bedankt allemaal!”

Annie (64)