Jeu de boule

Jeu de boulesSinds  eind augustus heb ik, dankzij de heer Wil  Vogel, het spel jeu de boules ontdekt.
Hij nam me mee naar  het Schelfhorstpark op een  woensdagmorgen.
Jeu de boules kende ik alleen van de jaarlijkse 50+ reizen van omroep MAX op tv.
Nu ik zelf kan en mag spelen kan ik zeggen dat ik geniet. Ik ben teleurgesteld als het weer wat minder is. Maar zelfs dan ga ik wel, want ook mist blijkt de  liefhebbers niet  tegen te houden . Eén voor één komen de spelers toch naar de baan.
Jammer  is dat onze baan soms door onverlaten wordt gebruikt om o.a. hondenpoep, gebroken glas , wietzakjes ed achter te laten. Wij moeten dan eerst aan de slag om alles op te ruimen. Ook is de baan niet mooi egaal, er zitten gaten en ophopingen in de baan.
Maar het plezier dat wij hebben: de één fanatiek, de  ander alleen voor zijn/haar plezier, de derde, zoals ik, voor allebei: dat zie je aan ons af.
We genieten  van het spel en het samenzijn en ik hoop dan ook nog lang, samen met mijn medespelers van de baan gebruik te mogen maken.

Joke Lubach-van der Wal .
jeu de boules 2

 

Ik persoonlijk ben er nou een paar weken bij, en ga er met veel plezier naar toe, om mij heen hoor ik alleen maar positieve geluiden. Misschien omdat er geen wedstrijdelement in zit. Verder vind ik dat wij ouderen in de buitenlucht lekker bezig zijn.

groetjes Jan Schram.