Rijbewijshouder op Herhaling en Rijvaardigheidsritten voor senioren

Scoop organiseert vier achtereenvolgende theoriebijeenkomsten ‘Rijbewijshouders op Herhaling’ vanaf maandag 26 oktober om 19.30 uur in Trefpunt Elisabeth, Hofkampstraat 96. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor senioren die al heel wat jaren geleden hun rijbewijs hebben gehaald. De laatste jaren zijn er veel nieuwe regels bijgekomen en is het verkeer een stuk drukker geworden. Het omgaan met deze nieuwe verkeerssituaties kan onzekerheid op de weg veroorzaken. De verkeersactiviteiten zijn er om dat vervelende gevoel weg te nemen, zodat op een vertrouwde en veilige manier aan het verkeer deelgenomen kan worden.

‘Rijbewijshouders op herhaling’ bestaat uit vier achtereenvolgende bijeenkomsten waarin de verkeerskennis wordt opgefrist en nieuwe regels worden besproken. De activiteit wordt gegeven door Gerrit Talen, een zeer ervaren rijinstructeur, die deze activiteit al vele jaren met veel succes verzorgt. Deelname aan ‘Rijbewijshouder op herhaling’ heeft geen consequenties voor het in bezit hebben van een rijbewijs. De kosten bedragen € 22,50 per persoon.

Naast het volgen van theorielessen kan deel worden genomen aan een praktijkgedeelte, de ‘Rijvaardigheidsritten’. Op vrijdag 20 november rijden deelnemers een half uur samen met een ervaren rijinstructeur in de eigen auto. Op basis van de test geeft de instructeur tips en verbeterpunten. Een deskundige medewerker test het gehoor, zicht en het reactievermogen. De kosten van de Rijvaardigheidsritten bedragen € 10,00 per persoon.

Voor deelname aan de activiteit Rijbewijshouders op Herhaling en/of aan de Rijvaardigheidsritten kan gebeld worden met Gerrit Talen, 06- 54 330 856.