Wijkfestival Schelfhorst

WIJKFESTIVAL SCHELFHORST

Koren en dansgroepen tijdens wijkfestival Schelfhorst

Op zondag 14 juni 2015 wordt voor de derde keer een groots wijkfestival georganiseerd op het plein van winkelcentrum de Schelfhorst.

Geen wijkfestival zonder sponsors; het wijkfestival wordt (hoofdzakelijk) mogelijk gemaakt door IBN Roesj, Gemeente Almelo en door het Roggekamp Peitsch Fonds, die een financiële garantstelling heeft gedaan. De opzet van het wijkfestival is: instellingen en verenigingen, die raakvlakken hebben met de wijk de Schelfhorst, in de gelegenheid te stellen om zich te presenteren. Dit door een informatieve en (multi) culturele markt te organiseren in combinatie met demonstraties. Ook zullen er voor de jeugd en de kleine kinderenmooie activiteiten worden georganiseerd, oa. graffiti workshops (aanmeldingen vanaf 11.30 uur), kinderen kunnen worden geschminkt, er is een springkussen etc.

De muzikale omlijsting wordt oa. verzorgd door shantykoor “de Oostvaarders”, de Schellevissen brengen een gedeelte van hun repertoire ten gehore. Kinder koor Cool Kids van Kaliberkunstenschool komt zingen bij de opening om 13.00 uur, die verricht zal worden door loco burgemeester Claudio Bruggink. Daarnaast zullen diverse dansgroepen optreden, oa de Turkse dansgroep ZEYBEK, Halmata, Bali Ayu groep.

Er is ook gelegenheid diverse lekkere hapjes te proeven; de Antilliaanse/Surinaamse keuken, de Armeense keuken, de Indische keuken en de Turkse keuken; allen zullen die middag ook aanwezig zijn met hun specialiteiten.

Met het wijkfestival willen we een gezellige middag organiseren, de onderlinge betrokkenheid vergroten en bekendheid geven aan wat er allemaal in de Schelfhorst te doen is. De hele middag dus volop vertier, muziek en lekker eten.

Wij nodigen u van harte uit om (gratis) onze gezellige en mooie wijk te komen bezoeken.  Aanvang 12.00 uur en om ongeveer 17.00 uur zal het afgelopen zijn.